Foto op hout

_E1A6502_portret_Mathijs_Hanenkamp

Normaal gesproken kies ik er bijna altijd voor om foto's op aluminium te laten printen. Maar dit keer wilde ik iets anders proberen. Namelijk een foto op hout. Ik had het wel eens eerder zien hangen in een koffietentje. En ik was eigenlijk wel nieuwsgierig hoe dit er uit zou komen te zien met een kleurenfoto. Na wat zoeken op internet kwam ik via canvascompany.nl op de website van fotoophout.nl. Hier hebben ze de mogelijkheid om op verschillende soorten hout te printen. Zo kun je kiezen voor vurenhout, steigerhout of multiplex. Ik koos zelf voor een kleurenprint van 30x40 cm op vurenhout, met een whitewash laag. Deze laag zorgt er eigenlijk voor dat je de nerven minder goed ziet en de kleuren komen beter uit. Daarnaast kun je kiezen of je de planken horizontaal of verticaal laat printen.

En ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was toen ik de print bezorgd kreeg.

Het heeft een beetje een rauwe look vanwege de structuur, en hierdoor verlies je een beetje aan scherpte. Maar dat is zeker niet storend. Ik denk zelfs dat het helemaal een toegevoegde waarde heeft met zwart-wit foto's.

Wat ik wel lastig vond is inschatten of je de planken nou horizontaal of verticaal moet laten printen. Ik koos juist voor verticaal omdat de foto ook "liggend" was en ik bang was dat haar oog ter hoogte van een kier uitkwam. Dus daar moet je wel een beetje mee puzzelen. Of het past in je interieur is een tweede. Het heeft een duurzame look. Maar dat zou misschien in een modern interieur juist weer heel erg kunnen opvallen.

ReviewadminComment